Virtual Reality glasögon

VR-glasögon har blivit mer och mer använda bland folk, speciellt de som spelar. Det finns glasögon både till mobilen men också till olika spelenheter. Kruxet är att de kan vara mycket dyra, men har börjat sjunka i pris.

Samsung Gear

Fördelen med VR-glasögon är att det känns som att du befinner dig i spelvärlden. Du har spelplanen 360 grader runt om dig. Samsungs Gear VR-glasögon kostar ca 1 000 kr och passar till en Galaxy S6, S6 Edge, S7, S7 Edge eller Note 4 och det räcker att du stoppar in telefonen i den så är du mitt i spelet. Rätt coolt faktiskt!

Det finns andra headset som du kan ha till vilken mobil som helst princip och funkar till de flesta smartphones. Det gäller bara att mobilen har en inbyggd gyrosensor och en skärm som är tillräckligt högupplösande.

Modecom Volcano Blaze

Ett par VR-glasögon som har många funktioner utöver det vanliga är Modecom Volcano Blaze som har en bra komfort. Dessutom följer det med en liten spelkontroll som är i kontakt med din mobil via Bluetooth. Priset på ett par ligger runt 950 kronor och är ett av de mest avancerade par glasögon som finns på marknaden i den prisnivån.

Freefly VR

Freefly VR är också ett par glasögon som är mycket avancerade och går att justera för bästa möjliga komfort och optiska inställning. En fjärrkontroll följer med för att öka speläventyret optimalt och har dessutom riktigt grymma appar som du kan spela.

Dessa VR-glasögon har en ovanligt bred betraktningsvinkel upp till 120 grader. Normalt ligger vinkeln mellan 90 och 110 grader. Detta gör att känslan av närvaro ökar betydligt, samtidigt som vadderingen gör att glasögonen känns riktigt bekväma. Freefly VR kostar ca 700 kronor.

Virtual Realityglasögon är här för att stanna och det kommer allt fler appar och spel för att du som spelare ska kunna få en unik spelupplevelse utöver det vanliga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *